Duurzaam Ondernemen

Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekend onderdeel van goed ondernemerschap. Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen als een toekomstgerichte manier van zakendoen, integer en transparant, waarbij het bedrijf respect toont en zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid voor medewerkers, de omgeving en het milieu.
Binnen de Borent Groep zijn ook doorlopend bezig met het kijken op welke punten het verantwoord ondernemen verbeterd kan worden.

De volgende punten worden op dit moment gehanteerd binnen onze onderneming met betrekking op MVO Planet.

 • Alle vrachtwagens voldoen minimaal aan Euro5.
 • Alle personenwagens binnen de verhuurvloot zijn milieuklasse “A”.
 • Alle diesel aangedreven verhuisbussen/-wagens binnen de verhuurvloot zijn voorzien van roetfilter.
 • Alle vrijkomende afvalstoffen worden gescheiden bewaard, verzameld en uiteindelijk verwerkt door een erkend afvalverwerker.
 • Alle 2-takt machines worden afgetankt met Aspen 2. Aspen 2 verbrandt schoner waardoor de uitlaatgassen van 2-takt machines milieuvriendelijker zijn.
 • Alle verlichting binnen onze onderneming is voorzien van bewegingsmelders welke de verlichting na 1 minuut (zonder beweging) uitschakelt. Voor de verlichting wordt enkel gebruik gemaakt van hoogrendement TL verlichting alsmede metal halide (HID) verlichting, welke bekend staan om hun hoge rendement en laag stroomverbruik.
 • Alle verwarmingsunits binnen onze onderneming worden centraal aangestuurd, tevens zijn deze zo uitgevoerd dat zodra een (overhead)deur wordt geopend de verwarming automatisch uitgeschakeld wordt.
 • Landelijke bezetting zorgt voor verkorte afleverroutes wat resulteert in minder brandstofverbruik.
 • Sinds1 februari 2012 wordt alles digitaal gefactureerd.

Co² Footprint 
Betreft: kalenderjaar 2013

Scope 1: Brandstoffen
Diesel 671863liter 313 gCO²/l =2103tonCO² 
Benzine 56376liter 278 gCO²/l =157tonCO² 
Petroleum 103806liter 260 gCO²/l =270tonCO² 
     Totaal 2530tonCO² 

 

Scope 2: Elektriciteit
Electra 3803572kWh 525 gCO²/kWh 19969tonCO²
Gas  464401m3 182 gCO²/m3 845tonCO²
     Totaal20814tonCO²

 

Co² Footprint t.o.v 2012
Co² Emissie in hoeveelheid ton20132012
Co² Brandstoffen 25302677
Co² Elektriciteit 2081421525
Totale Co² verbruik 2334424202
Co² Brandstoffen reductie t.o.v 2012-6.0 % -
Co² Elektriciteit reductie t.o.v 2012-3.0 % -

 

 

Flexibel, initiatief nemend, samenwerkend, vaktechnisch onderlegd; dit is wat ons personeel kenmerkt. Hierdoor streven wij naar het voor langere tijd behouden van ons personeel. Het betrekken van ons personeel bij zowel ontwikkelingen binnen als ontwikkelingen buiten ons bedrijf, heeft als gevolg dat ons personeel binnen het bedrijf zichzelf goed kan ontwikkelen. Dit wil zeggen dat groei/ontwikkeling binnen ons bedrijf een garantie is. Hiermee proberen wij het zogenoemde Long-Life employment te stimuleren.

Veiligheid
“Veiligheid is alles” is het motto binnen ons bedrijf. Maandelijks wordt ons personeel op de hoogte gesteld van onder andere de nieuwste veiligheidsregels binnen de van toepassing zijnde wetgeving. Dit doen wij door middel van zogenoemde “Toolbox meetings”. Onveilig gedrag binnen ons bedrijf wordt daarom niet getolereerd.

 

 1. Profit gaat over het genereren van winst, want het allereerste doel van een organisatie is om financieel gezond te zijn. Anders zal je niet overleven. Toch valt in de visie van ons bedrijf onder Profit niet alleen de financiële prestaties van de onderneming maar ook de maatschappelijke en economische bijdrage die ons bedrijf levert aan de samenleving. Wij zijn daarom dan ook continu op zoek naar zowel maatschappelijke als economische oplossingen binnen ons bedrijf zodat wij in de toekomst nog beter maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. 
 2. Wij streven naar een zorgvuldige balans op sociaal (People), milieutechnisch (Planet) en economisch (Profit) gebied door middel van:
 • Het specialiseren in energiezuinige, milieu- en gezondheidsbesparende installaties en diensten;
 • Het bevorderen van de ontwikkeling, inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers;
 • Het duurzaam en verantwoord inkopen van producten en diensten;
 • Voortdurend zoeken, inspelen en creëren van nieuwe kansen op het gebied van duurzame producten, diensten en methoden;
 • Ontwikkeling en implementatie van een maatschappelijk georiënteerd sponsoringbeleid.